09 March 2016

BUKAN SENANG NAK DAPAT MASTER

Hari ni selesai sudah menghantar ABR kepada Koordinator Program MBA. Fuhh lega rasanya... Apa yang nak saya sampaikan ialah.. dugaan dan cabaran nya.. Bukan senang nak dapat Master dik oii.. Banyak menda yang nak kena harung. ABR ni merupakan disertation yang kena hantar bagi melengkapkan Program MBA ni. Ada yang tanya... Bukan ke amik Master mod coursework... Untuk pengetahuan, UiTM punya master kalau coursework sekalipun kena jugak buat research... Adeh,,, bisa badan...

Semester akhir ni ambil 4 subjek... Strategic Management, International Business, Global Business dan Applied Business Research... Sem ni memang mencabar... mencabar dari semua segi.. masa.. kerja..kesihatan... lecturer dan banyak lagi. Pendek kata kalau lulus dan tamat pengajian bole buat kenduri kesyukuran...

ABR tu.. kemuncak debaran masa VIVA.. presentation tuk ABR ni kepada panel. Semua kena hentam teruk.. dan yang paling truk group kitaorg le..hmm sedey...

Korang tau tak.... salah satu dugaan ialah printing hardbound tuk research... Tanya semua kedai paling koman bole siap 3 hari.... setelah menggoogle dan berusaha carik.. akhirnya jumpa kedai yang bole siap hardbound dalam masa 3 jam ... Korang paham2 jela Kuantan ni.. kalau kat Shah Alam bersepah boleh buat hardbound tu.. Lagipun cam biasa.. buat kerja last minit gitulah gayanya... lagipun sibuk dengan tugas hakiki di off lagi... Nama kedai tu Kawan Sejati Enterprise... Bole contact Ann 017 812 8807.. Manager kat situ.. Kedainya kat air putih.. bole tengok peta di bawah
Harga pun ikut brapa lama kita boleh tunggu.. kalau nak siap cepat mahal la kan... so decide amik yang satu hari RM65.. tak sanggup nak bayar siap 3 jam tu..... Kat bawah ni harga dia...



Selesai satu part... CD pulak.. Memang requirement UiTM kena hantar sekali ngan CD.. CD perlu bewarna ikut color hardbound tu.. color hardbound tu pulak adalah mengikut fakulti... Kalau MBA AAGBS ni warna dark blue... requirement tau bukan suka2 nak cantik... atas cd mesti ada nama.. course.. tajuk.. tahun.. pada cover cd pun sama.. belakang cover mesti letak abstract...



Setelah hantar.. dlm kepala NAK BAKING... NAK BAKING... Yeay abis da blaja..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

comments